Kuchnia Polska
Miłośników polskiej kuchni zapraszamy na nasze specjały…
Szczycimy się bardzo bogatym wyborem potraw kuchni szlacheckiej oraz wędlin z Regionu Kurpi i Mazowsza, przygotowywanych tradycyjnymi sposobami. Możecie Państwo skosztować u nas szynki pieczonej "Po Szlachecku", szynki pieczonej w chlebie, pieczeni z sarny, z jelenia i dzika, szynek i baleronów oraz polędwic wieprzowych i wielu innych specjałów z naszego regionu.
Do przepysznych potraw serwujemy najróżniejsze sosy zimne, jak również chleb z naszej piekarni, przygotowany na naturalnym zakwasie, w dzieży lipowej, a następnie pieczony na liściach chrzanu, tataraku czy dębu. Na zamkowych stołach goszczą także rozmaite ryby, takie jak faszerowany szczupak, smażone lub duszone w sosach sandacze czy jesiotry i sumy. Nie brak też dań z dziczyzny i leśnego runa.